Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΥΠΣ! ΣΟΡΡΥ!

για τα Πευκόπουλα:

Ιδού ένα παράδειγμα του τι σημαίνει "προσωπικά στοιχεία" και πόσο εύκολο είναι εν αγνοία το πολίτη να εντοπιστούν:
πηγή:  tvxs
jiagogina

Βρετανία: Παράνομη η συλλογή στοιχείων της Google για την υπηρεσία StreetView


Για «σοβαρή παραβίαση» της βρετανικής νομοθεσίας από τη Google και την υπηρεσία χαρτογράφησης της StreetView, κάνει λόγο ανεξάρτητη αρχή της Βρετανίας, η οποία διεξήγαγε σχετική έρευνα.
Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει ανακοινώσει πως «κατά λάθος» συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν τα αυτοκίνητά της είχαν ταξιδέψει σε πολλές χώρες για να προωθήσουν την υπηρεσία StreetView, η οποία καταγράφει τους δρόμους και τα κτίρια σε πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τραβώντας φωτογραφίες. Η Google εξέφρασε τη λύπη του για την ακούσια συλλογή προσωπικών δεδομένων.
«Η συλλογή αυτών των πληροφοριών δεν ήταν ούτε δίκαιη ούτε νόμιμη, και αποτελεί μία σημαντική παραβίαση της βασικής αρχής του νόμου περί της προστασίας των δεδομένων» ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου πληροφοριών, μια ανεξάρτητη αρχή της Βρετανίας, που είναι αρμόδια για το σεβασμό του νόμου για την προστασία των δεδομένων.
«Η βρετανική Google θα ελεγχθεί και θα πρέπει να δεσμευθεί γραπτώς ότι οι παραβάσεις που αφορούν την προστασία των δεδομένων δεν θα επαναληφθούν», προσθέτει η ανακοίνωση.
«Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, δεν θέλαμε να λάβουμε αυτά τα δεδομένα. Ποτέ δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει για προϊόντα ή για υπηρεσίες μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Google.
0