Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

"Ένας σκύλος σωτήρας" του Τζακ Λόντον... Τα βασιλόπουλα της Ασίνης δίνουν το δικό τους τέλος στην περιπετειώδη ζωή του αφοσιωμένου σκύλου του Τζον Θόρντον (Ανθολόγιο Ε' & ΣΤ' Δημοτικού, σ. 40)

       Αντιγράφω από το βιβλίο την εισαγωγή της σελ. 40 :


   Ένας σκύλος, ο Μπακ, έχει αφεντικό του το χρυσοθήρα Τζον Θόρντον, ο οποίος κάποτε του έσωσε τη ζωή. Ταξιδεύουν μαζί ως την Αλάσκα, ψάχνοντας για χρυσάφι. Ο Μπακ έρχεται σ' επαφή και με άλλους σκύλους, αλλά αυτός είναι ο πιο έξυπνος κι ο πιο δυνατός. Συμβαίνουν διάφορα συγκλονιστικά περιστατικά με πρωταγωνιστές ανθρώπους και ζώα. Στο τέλος, ο Μπακ θα αναζητήσει την πρωτόγονή του κατάσταση, δηλαδή θα επιστρέψει στην άγρια φύση. Σ' αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο Το κάλεσμα της άγριας φύσης ο Μπακ σώζει τη ζωή του αφεντικού του.

   Και η ερώτηση της σελ. 42 μας ζητάει Την δική μας εκδοχή για την επιστροφή του Μπακ στην άγρια φύση. Τι άραγε να μεσολάβησε;

Και ιδού τα συγγραφικά ταλέντα της Ασίνης...!:

   ...Ο Μπακ εγκατέλειψε το αφεντικό του και πήγε στην άγρια φύση να βρει την αγαπημένη του, δηλαδή, τη γυναίκα του τη Λιλίκα.
   Αλλά έτσι όπως πήγαινε συνάντησε τους Ινδιάνους και τρόμαξε πολύ / το έβαλε στα πόδια, οι Ινδιάνοι τον κυνήγησαν να τον πιάσουν και τελικά τον σκότωσαν τον καημένο τον Μπακ. 
   Όταν το έμαθε η Λιλίκα ήθελε να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του Μπακ, με τον εξής τρόπο: να βρει και να δαγκώσει αυτόν που σκότωσε τον αγαπημένο της! 
   Τελικά, τον βρήκε και τον δάγκωσε και του έκανε και μόλυνση, αλλά και η Λιλίκα πέθανε από τον καημό της και την θάψανε με τον Μπακ...

                                                                              έγραψε η Ελόνα G:

Σχόλιο δικόμας: Χμ... Δεν έφτανε η δαγκωματιά...


   ...Μετά από λίγους μήνες τα πλευρά του Μπακ έγιναν καλά.
   Ο Μπακ περπατούσε με το αφεντικό του στο δάσος για να βρουν χρυσάφι και ξαφνικά πίσω από ένα θάμνο...  πετάχτηκε ένας Ινδιάνος που πήγε να σκοτώσει το αφεντικό του Μπακ με ένα βέλος. Όπως του έριξε το βέλος ο Μπακ πετάχτηκε και μπήκε ανάμεσα και χτυπά εκείνον το βέλος! 
   Το αφεντικό του τον έθαψε εκεί που τον σκότωσαν...


                                                                                  έγραψε ο Τάσος Villa


Σχόλιο δικό μας: Πολύ κακοί βρε παιδί μου αυτοί οι Ινδιάνοι...!


...Την άλλη μέρα πέθανε ο Θόρντον και τον Μπακ τον πήρε ένας Ινδιάνος. Ο Μπακ όμως δεν τον ήθελε για αφεντικό, αντιθέτως ήθελε να τον εκδικηθεί...
    Μια μέρα που πήγαν στο ποτάμι ο Μπακ έσπρωξε το καινούριο αφεντικό και τον έριξε στον καταρράκτη, χτύπησε το κεφάλι του σ' έναν βράχο και πέθανε.


                                                                           έγραψε η Αννα - Μαρία Ts


Σχόλιο δικό μας: Ε, δεν πάει άλλο μ' αυτούς τους Ινδιάνους...!




...Ο Μπακ είχε πια γεράσει. Ένιωθε κάθε μέρα όλο και πιο κουρασμένος. Δεν είχε πια την ίδια διάθεση για κυνήγι θησαυρών και το αφεντικό του το καταλάβαινε. Έτσι αποφάσισε  να μην ταλαιπωρεί άλλο τον Μπακ σε ταξίδια και περιπέτειες. Τον έδιωξε από κοντά του για να πάει να ζήσει στο φυσικό του περιβάλλον, όπου θα μπορούσε να ξεκουραστεί.


                                                                 έγραψε ο Τάσος Lampard


Σχόλιο δικό μας: Σκληρός αλλά με κατανόηση ο Θόρντον...




    
... Αφού ο Μπακ έγινε καλά έφυγαν από το μέρος που είχαν κατασκηνώσει.
   Πήγαν και είπαν την περιπέτειά τους στο συμβούλιο των χρυσοθήρων. Συγκλονισμένο το συμβούλιο είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.
   Σε τρεις μέρες ο Μπακ και ο Τζον Θόρντον ξεκινούσαν για να πάνε να βρουν χρυσό. Όμως ένας άλλος χρυσοθήρας που μισούσε τον Θόρντον άκουσε σε ποιο μέρος θα πήγαινε κι έτσι έβαλε μπρος να τον παρακολουθήσει.
   Έφτασαν ο Θόρντον  με τον Μπακ κουρασμένοι κι οι δύο από το ταξίδι, κατασκήνωσαν και κοιμήθηκαν. Τότε ο κακός χρυσοθήρας πήγε να  πυροβολήσει τον Θόρντον που κοιμόταν, αλλά δεν είδε τον Μπακ που πετάχτηκε απάνω του και τον δάγκωσε. Εκείνος τότε πυροβόλησε τον Μπακ και άρχισε να τρέχει. Ο Θόρντον ξύπνησε από τη φασαρία, αλλά δεν είδε τίποτα. Μόνο ο Μπακ ήταν στο έδαφος, κι αφού ο Θόρντον έσκυψε και τον χάιδεψε, ξεψύχησε.
   Μετά τον έθαψαν στην άγρια φύση.


                                                                έγραψε η Εύη Gate


Σχόλιο δικό μας: Πάλι αθώοι πληρώνουν το μίσος των άλλων...